طرز تهیه لازانیا

طرز تهیه لازانیا در انواع و سبک‌های مختلف پخت برای علاقمندان به تهیه این غذا در خانه ارائه شده است. داشتن اطلاعات کافی و مناسب از طرز تهیه لازانیا در کیفیت مطلوب این نوع غذا پس از پخت تاثیر دارد. امروزه روش‌های مختلفی برای پخت لازانیا وجود دارد که وابسته به سلیقه و ذائقه افراد قابل استفاده است. از جمله این سبک‌های جدید پخت لازانیا می‌توان به طرز تهیه لازانیا گوشت و بدون گوشت، طرز تهیه لازانیا لقمه ای، طرز تهیه لازانیا ساده بدون فر، طرز تهیه لازانیا در توستر و در نهایت طرز تهیه لازانیا بدون سس بشامل که بسیار هم پرطرفدار بوده اشاره داشت. لازانیا یک غذای محبوب در بین گروه‌های سنی مختلف است. استفاده از سبک‌های مختلف طرز تهیه لازانیا این غذا را با هر ذائقه‌ای هماهنگ کرده است.

 

همین امر باعث شده است که طرز تهیه لازانیا با روش‌های گوناگون و جدید برای ذائقه‌های مختلف تهیه و ارائه شود. در این مطلب با به اشتراک گذاشتن طرز تهیه لازانیا با تنوع مواد غذایی گوناگون با شما همراه خواهیم بود.

 

طرز تهیه لازانیا-چندین دستور پخت لازانیا

 

طرز تهیه لازانیا

لازانیا یک غذای ایتالیایی با چندین دستور پخت متفاوت است. طرز تهیه لازانیا بصورت آنلاین و مکتوب در بیشتر سایتها و کتب آشپزی مطرح است. طرز تهیه لازانیا بر اساس تعداد نفراتی که در نظر داریم می‌تواند به طرز تهیه لازانیا دو نفره و ... تقسیم شود.

 

طرز تهیه لازانیا-طرز تهیه لازانیا برای 4 نفر

 

مواد لازم برای تهیه لازانیا

لازانیا در حالت معمول و ساده‌ترین روش پخت نیازمند مواد لازم و اولیه با شرح ذیل است.

  • لازانیا: یک بسته
  • قارچ: یک عدد بزرگ
  • پیاز : هفت عدد
  • گوشت چرخ کرده: 250 گرم
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
  • رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذا خوری
  • پنیر پیتزای رنده شده: 250 گرم
  • کره: 30 گرم
  • آرد سفید: یک و نیم قاشق غذاخوری
  • شیرگرم: یک و نیم لیوان
  • سیب زمینی ورقه ای شده: به اندازه ظرف در نظر گرفته شده
  • ادویه مخصوص لازانیا: اوصولا در بسته لازانیا قابل دسترس است.

 

مواد لازم برای تهیه لازانیا

 

دستور پخت و طرز تهیه لازانیا

  • در ابتدای کار قارچ‌های شسته را ورقه ورقه کرده و در روغن کمی تفت دهید.
  • مقدار کمی نمک را برای مزه دار کردن قارچ‌های روی حرارت ریخته و تا اندازه‌ای که آب نیاندازد تفت دهید.
  • سپس پیاز ها را رنده میکنیم و در مقداری روغن تفت میدهیم به طوری که رنگ آن طلایی شود.
  • پیاز‌ها را رنده کرده و در مقداری روغن تا زمانی که طلایی شود تفت می‌دهیم.
  • گوشت چرخ کرده را به پیاز تفت داده شده اضافه کرده و بگذارید تا سرخ شود.
  • در این هنگام فلفل دلمه‌ای نگینی شده را با گوشت و پیاز تفت دهید.
  • زمان اتمام پخت قارچ‌ها را به همراه ادویه مخصوص لازانیا و نمک،فلفل و زردچوبه و رب را اضافه کرده و کاملا مخلوط کنید تا مزه یکدیگر را بگیرند.
  • پس از آماده شدن مواد میانه لازانیا برای تکمیل طرز تهیه لازانیا باید ورقه‌های آن را در یک قابلمه مناسب و نسبتا بزرگ با 5 لیتر آب بجوشانید.
  • 2 الی 3 قاشق روغن و نمک را درون قابلمه بریزید.
  • با پیروی از زمان درج شده بر روی بسته لازانیا ورقه‌ها بین 8 الی 10 دقیقه و یکی یکی درون آب بجوشانید. تا پخته و نرم شوند.
  • در این فاصله می‌توانید سس سفید معروف به بشامل را آماده کرده و برای این کار باید کره را در داخل یک قابلمه کوچک داغ کنید و آرد سفید را به آن بیافزایید و کمی تفت دهید.
  • شیر را به مواد تهیه شده اضافه کنید و کمی نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کرده و تا قوام شیر آن را روی شعله نگهدارید.
  • لازانیا‌های پخته شده در از آب خارج کرده و با آب سرد آنها را آبکش کنید. این کار از چسبیدن ورقه‌های لازانیا به هم جلوگیری می‌کند.

 

طرز تهیه لازانیا- دستور پخت لازانیا

 

  • در کف سینی فر یا ظرفی که می‌خواهید لازانیا را در آن بچینید مقداری روغن ریخته و تمام کف را با سیب زمینی‌های حلقه شده بپوشانید.
  • سپس لایه پایینی لازانیا را چیده و مواد اولیه تهیه شده را روی آن قرار داده روی آن پنیر پیتزا زنده شده و سس سفید آماده شده را ریخته و سپس شروع به چیدن دیگر ورقه‌های لازانیا بپردازید.
  • این سبک چیدن لایه‌های لازانیا را تا اتمام ورقه‌ها و مواد اولیه ادامه دهید.
  • در لایه آخر ورقه های لازانیا را بریزید و روی آن را با سس سفید پر کنید و با پنیر پیتزای خرد شده تمام سطح لازانیا را بپوشانید.
  • ظرف را در معرض حرارت ملایم در فر یا ماکروفر قرار داده و تا نیم ساعت برای پخت لازانیا در نظر بگیرید.
  • اگر تصمیم به پخت لازانیا در فر را دارید درجه حرارت 180 و مدت زمان را 35 الی 45 در نظر بگیرید.
  • در انتهای زمان پخت لازانیا درجه گریل فر رو به مدت 10 دقیقه فعال کرده اما مواظب باشید روی لازانیا نسوزد.
  • لازانیا آماده سرو بوده و می‌توانید متناسب با سلیقه‌تان آن را تزیین کنید.

 

در ادامه چندین طرز تهیه لازانیا را برای ذائقه‌ها و سلایق مختلف به اشتراک می‌گذاریم.

 

طرز تهیه لازانیا گوشت

نام دیگر لازانیای اصلی و رایج را می‌توان لازانیای گوشت دانست. اما در مواقعی با توجه با ذائقه افراد می‌توان از گوشت مرغ در مواد اولیه لازانیا به جای گوشت بهره برد. طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ کرده که در قسمت قبلی مشاهده کردیم رایج ترین نوع لازانیا با گوشت است.

 

طرز تهیه لازانیا - طرز تهیه لازانیا گوشت

 

طرز تهیه لازانیا بدون گوشت

تنوع مشاهده شده در طرز تهیه لازانیا باعث شده تا افرادی که تمایل به خوردن گوشت ندارند و یا انواع گوشت برای آنها مضر است نیز امکان تهیه و سرو این غذا را داشته باشند. اضافه کردن انواع سبزیجات مثل هویج، ذرت، کرفس و نخود فرنگی در کنار قارچ به مواد لازانیا به جای انواع گوشت، یک پیشنهاد مناسب برای پختن لازانیا با این روش است.

 

طرز تهیه لازانیا - طرز تهیه لازانیا بدون گوشت

 

مواد اولیه برای تهیه لازانیا گیاهی

مواد لازم برای تهیه لازانیای بدون گوشت یا لازانیای گیاهی به صورت زیر قابل ارائه است.

  • قارچ: 250 گرم
  • فلفل دلمه ای قرمز یک عدد
  • روغن زیتون 30 گرم
  • هویج نگینی خرد شده یک عدد
  • پیاز متوسط یک عدد
  • کدو سبز نگینی خرد شده یک عدد
  • ورق لازانیا یک بسته
  • بادمجان نگینی یک عدد
  • نخود فرنگی نصف پیمانه
  • ریحان و پونه خشک یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه لازانیا - مواد اولیه برای تهیه لازانیا گیاهی

 

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص لازانیای گیاهی

  • پنیر پیتزا 300 گرم
  • پنیر پارمزان 150 گرم
  • تخم مرغ یک عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم

 

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص لازانیای گیاهی

 

طرز تهیه لازانیا در این حالت مانند روش با گوشت است، تنها تفاوت آن جایگزین کردن مواد گیاهی به جای گوشت در مواد اولیه این نوع لازانیا است. در این قسمت تنها به توضیحات مختصر در مورد سس مخصوص لازانیا بسنده می‌کنیم. به سادگی پنیر ها، تخم مرغ، نمک و فلفل را باهم ترکیب کنید. و از طعم خوب این سس برای لازانیا بهره‌مند شوید.

 

طرز تهیه لازانیا لقمه ای

طرز تهیه لازانیای لقمه‌ای مدلی از لازانیاست که با شکل خاصش بیشتر برای مهمانی‌ها در نظر گرفته می‌شود. زیرا مشکلات و سختی سرو کردن این غذا را با یک ایده مناسب از بین برده است. مواد لازم لازانیا لقمه‌ای و یا اصطلاحا مایه لازانیا در این نوع نیز مانند روش‌های بیان شده و وابسته به سلیقه افراد تهیه می‌شود. مراحل و طرز تهیه این لازانیا به صورت زیر می‌باشد.

 

طرز نهیه لازانیا-طرز تهیه لازانیا لقمه ای

 

دستور پخت لازانیا لقمه ای

پس از تهیه مایه لازانیا و سس مخصوص آن وابسته با ذائقه‌تان و جوشاندن ورقه‌های لازانیا در آب نوبت لقمه و یا بعبارتی بقچه کردن ورقه لازانیا و مواد لازم می‌رسد. در این حالت دو ورق لازانیا را به حالت جمع روی هم دیگر قرارداده و در مرکز تلاقی این دو ورقه مایه لازانیا و سس مخصوص و پنیر را اضافه و لقمه را آماده می‌کنیم. به تعداد و اندازه مورد نظر لقمه ها را گرفته و در فر قرار می‌دهیم. پس از پخت با چیدن لازانیا‌ها در دیس به راحتی برای سرو تزیینات لازم را انجام دهید.

 

دستور پخت لازانیا لقمه ای

 

طرز تهیه لازانیا ساده بدون فر

عدم دسترسی بعضی افراد به فر مانع پختن لازانیا نشده و امروزه دستور پخت لازانیا در ماهیتابه و بر روی گاز نیز آماده و ارائه شده است. در این حالت با آماده کردن مایه لازانیا و همین طور انجام دادن مراحل بیان شده در طرز تهیه لازانیا، ورقه‌های لازانیا را برای چیدن تکه‌ها و گذاشتن مایه تهیه شده به جای سینی فر در یک ماهیتابه ترجیحا در دارد چیده و پس از اضافه کردن سس مخصوص و پنیر پیتزا درب ماهیتابه را بسته و آن را روی شعله ملایم به مدت بیشت دقیقه بگذارید تا بپزد.

 

طرز تهیه لازانیا ساده بدون فر

 

طرز تهیه لازانیا در توستر و ماکروفر

امکان طبح و تهیه لازانیا در ماکروفر همانند روش‌های بیان شده در طرز تهیه لازانیا در فر است. به مواردی مثل درجه‌ و تایم پخت لازانیا در این مورد باید حتما توجه شود. زمان را روی ۳۰ دقیقه تنظیم کنید و درجه حرارت را روی ۱۶۰ درجه قرار دهید. هر دو المنت بالا و پایین را روشن کنید. 

 

طرز تهیه لازانیا در توستر و ماکروفر

 

طرز تهیه لازانیا بدون سس بشامل

سس بشامل یا سس سفید به کار رفته در انواع لازانیا برای بخشیدن یک طعم منحصر به فرد به این سبک غذا به کار برده می‌شود. اما وابسته به نوع ذائقه اضافه کردن این سس ممکن است برای همه افراد مطلوب نباشد. در این صورت انتخاب این افراد لازانیا بدون سس بشامل است.

 

طرز تهیه لازانیا بدون سس بشامل

 

در این حالت طرز تهیه لازانیا همانند مراحل گفته شده صورت می‌گیرد با این تفاوت که سس بشامل ار دستور آن حذف شده و به جای آن از طعم دهنده‌هایی مثل سس کچاب استفاده می‌شود.

 

مهم ترین نکات در پخت لازانیا

چند نکته مفید در تهیه لازانیا را با هم مشاهده می‌کنیم.

 

مهم ترین نکات در پخت لازانیا

 

  • برای جلوگیری از چسبین ورقه‌های لازانیا به هم در هنگام پخت به آب جوش مقداری نمک و روغن اضافه کنید.
  • لازانیا نباید زیاد بجوشید چون ورقه‌ها دچار شکستگی و نرم می‌شوند.
  • ریختن آب سرد در هنگام آبکشی ورقه‌ها مانع خمیر شدن آنها در هنگام پخت می‌شود.
  • می‌توانید از مواد گیاهی و گوشتی مختلفی در مایه لازانیا استفاده کنید.
  • اگر لازانیا با سس بشامل است سعی کنید کمتر از رب گوچه در تهیه مایه آن استفاده کنید.
  • حتما لایه ابتدای لازانیا را با سس سفید پر کنید.
  • بین لایه‌ها از سس سفید و پنیر پیتزای رنده شده استفاده کنید.
  • در صورت تهیه پیتزای رژیمی از پنیر کمتری استفاده کنید.
  • قبل از قرار دادن لازانیا در فر آن را گرم کنید.