ویترین مغازه را میتوان مهمترین عامل در جلب توجه مشتریان دانست. همیشه ویترین مغازه است که در ذهن مشتریان باقی میماند و به صورت مستقیم در میزان فروش نقش خود را نشان میدهد. در این مقاله در مورد مدلهای طراحی ویترین مغازه و معیارهای مهم در هزینه دکور و ویترین مغازه صحبت خواهیم کرد.

عوامل موثر در هزینه دکور و ویترین مغازه
بسته به بودجه و نیاز شما ممکن است هزینه دکور و ویترین مغازه شما بسیار متفاوت شود. قابل انکار نیست که یکی از کلیدیترین عواملی که باعث افزایش فروش شما میشوند ویترین مغازه است. از این رو لازم است به ویترین مغازه توجه ویژهای بشود. در این قسمت، به عواملی که در هزینه دکور و ویترین مغازه تاثیرگذار هستند اشاره میکنیم.
مقدار فضای ویترین مغازه
هر که بامش بیش برفش بیشتر! در مورد هزینه ویترین مغازه هم این ضرب المثل صدق میکند. ممکن است ورودی مغازه شما کوچک باشد و در این صورت نیاز به هزینه کمتری برای تزیین ویترین مغازه خود خواهید داشت. یا ممکن است ویترین مغازه شما بزرگ باشد و بودجه بیشتری را برای طراحی ویترین مغازه کنار بگذارید.
اگر ویترین مغازه شما کوچک است نگران نباشید. حتی با متراژهای کوچک هم یک طراح خلاق و توانمند میتواند نهایت استفاده را برای تزیین هر چه بهتر ویترین مغازه شما انجام دهد.

مصالح اجرای دکور
مواد و مصالح استفاده شده در هزینه تمام شده اجرا دکور و ویترین مغازه تاثیر مهمی دارد. استفاده از چوب به نسبت استفاده از نئوپان و ام دی اف گرانتر است. اگر بخواهید برای نورپردازی ویترین مغازه از هالوژن و لامپهای خاص استفاده کنید، باز هم هزینه تمام شده افزایش میابد.
دقت داشته باشید که مواد و متریال گرانتر الزاما به طراحی بهتر و نتیجتا فروش بیشتر کمک نمیکند. به همین خاطر است که میتوان گفت خلاقیت در طراحی ویترین مغازه از متریال به کار رفته در ویترین نقش مهمتری دارد.
دستمزد طراح و اجرا کننده دکور
بسته به برند و شهرت طراح ممکن است دستمزدش بسیار متغیر باشد. به طور معمول طراح ویترین و کسی که آن را اجرا میکند یک تیم هستند. چنین تیمی علاوه بر طراح شامل برق کار، رنگ کار، نجار و فلزکار است. طبعا هر چه تعداد تخصصها برای ساخت ویترین بیشتر باشد، هزینه اجرای ویترین مغازه شما بیشتر میشود.
نکات مهم در مورد طراحی دکوراسیون مغازه

از دیگران تقلید نکنید
هر سبک و انتخاب هر رنگی توسط رقبا و دیگر مغازهها هر کدام دلیلی داشتهاند و نباید بدون دانستن این موارد کورکورانه از ویترین مغازه آنها تقلید کرد. در ابتدا لازم نیازهای مغازه خود را بشناسید. امکانات و شرایط مغازه خود را کاملا بسنجید. نهایتا در این مرحله است که با در نظر گفتن دو مورد قبل یعنی نیازها و امکانات خود میتوانید طراحی دکور مغازه خود را انجام دهید.
ویترین مغازه را شلوغ نکنید
بزرگ بودن فضای ویترین مغازه این اجازه را به ما نمیدهد که بخواهیم تمام این فضا را پر کنیم. از نظر بصری، ویترین شلوغ نه تنها مخاطب را به خود جذب نمیکند، حتی ممکن است باعث سردرگمی و گیج شدن وی بشود.

نورپردازی ویترین مغازه را جدی بگیرید
نورپردازی جلوه خیلی بهتری به ویترین مغازه شما میبخشد. این قسمت از طراحی بر خلاف ظاهر سادهاش خیلی تخصص است و لازم است متخصص و طراح دکوراسیون مغازه، طراحی و تزیین این بخش را انجام دهد.
بسته به شرایط ممکن است بخواهید با نورپردازی ویترین مغازه را تماما روشن کنید یا اینکه فقط قسمت یا قسمتهای خاصی را روشن کنید. در حالت دوم، بخشهایی را طراح روشن میکند که نیاز است توجه بیشتری را به خود جلب کند.
چیدمان مناسب محصولات در ویترین مغازه
کار طراح ویترین با اجرا شدن ویترین مغازه به پایان نمیرسد. طراح باید بعد از این مرحله، به فروشنده کمک کند تا بتواند با تناسب بهتری محصولات خود را در ویترین بچیند. لازم است کالاهایی که لازم است بیشتر دیده شوند، در نقطه مناسبتری از ویترین قرار بگیرند.

خدمات پس از طراحی و اجرای ویترین مغازه
معمولا در قرار دادی که در ابتدا میان مغازهدار و تیم طراحی ویترین منعقد میشود، قسمتی در مورد برای خدمات پس از طراحی مثل ترمیم، رفع خرابی و یا نقص یک وسیله در ویترین نوشته میشود.
علاوه بر این ممکن است مغازهدار نیاز داشته باشد به صورت فصلی دکور و ویترین مغازه خود را کمی تغییر دهد. مثلا ممکن است یک فروشنده لباس برای چینش اصولی و حرفهای لباسها در فصول مختلف نیاز به نظر طراح داشته باشد و یا ممکن است بخواهد بخشهایی از اجزای ویترین را نیز تغییر دهد. این خدمات با هزینهای مازاد بر هزینه اولیه پرداخت میشوند.
در این مقاله در مورد نکات مهم در مورد طراحی ویترین مغازه و همچنین عوامل موثر بر هزینه طراحی و اجرای ویترین صحبت کردیم.