نم دیوار خانه از جمله مشکلاتی است که ممکن است به دلایل مختلفی رخ بدهد. گاه ممکن است لوله آبی نشت کرده یا ترکیده باشد و گاهی ممکن است باران باعث نم دیوار خانه شما بشود. در این مقاله در مورد دلایل نم دیوار خانه و همچنین راههای جلوگیری از بروز نم دیوار صحبت میکنیم.

نم دیوار چرا بهوجود میآید؟
همان طور که در بخش مقدمه هم به آن اشاره شد نم دیوار ممکن است در اثر نشت یا ترکیدگی لولهها و یا در اثر بارش باران رخ بدهد. یکی دیگر از دلایل نم دیوار خانه که کمتر به آن توجه میشود، رطوبت خانه در زمستان است. به دلیل سرد بودن هوای خارج از خانه، میزان رطوبت در داخل خانه ممکن است زیاد شود و به تدریج باعث نم دیوارها بشود. در ادامه مفصلتر در مورد هر یک از آنها صحبت خواهیم کرد.
نم دیوار در اثر ترکیدن لوله آب
لولههای آب که از داخل دیوارها عبور میکنند پس از گذشت چند سال ممکن است نشت کنند یا حتی ممکن است دچار ترکیدگی شوند. در این وضعیت بسته به شرایط ممکن است با ترمیم سطح دیوار بتوان نم دیوار را رفع کرد و یا ممکن است متخصص مجبور شود کل دیوار را تخریب کند.
نم دیوار در اثر باران
در اطراف چارچوب درها و پنجرهها معمولا اگر نم دیواری مشاهده کنید در اثر باران بهوجود آمده اند. ممکن است اتصال خود چارچوبها به دیوار اصولی انجام نشده باشد و منافذی برای نفوذ آب باران در آنها وجود داشته باشد و یا ممکن است در اثر بیدقتی ساکنین خانه در بستن در و پنجره در شرایط بارانی، نم دیوار بهوجود بیاید.
نم دیوار در اثر رطوبت زمستان
زمستانها که در و پنجرهها بسته است و بخار آب امکان خروج از فضای خانه را ندارد احتمال بهوجود آمدن نم دیوار زیاد شود. اتو کشیدن، بخار شو و از همه مهمتر آشپزی کردن از مهمترین موارد ایجاد کننده رطوبت هستند. حتی ممکن است برای درمان و بهبودی سرماخوردگی از دستگاه بخور در خانه استفاده کنید و با این کار رطوبت خانه را بیشتر از قبل هم بکنید.
برای از بین بردن رطوبت راههای زیادی وجود دارد. استفاده از هود آشپزخانه سادهترین و دم دست ترین آنهاست. علاوه بر آن میتوانید از مواد ضد رطوبت همچون نمک استفاده کنید.
نم دیوار در اثر لباسهای خیس
کمبود زمان و کمبود فضای آزاد برای پهن کردن لباسهای شسته شده، باعث شده که خیلی از افراد به جای پهن کردن لباسها روی بند، آنها را روی رخت لباس آویزان کنند. حتی ممکن است لباسها را قبلا از اینکه کاملا خشک شوند در کمد لباسی قرار دهند. این موارد همگی باعث نم دیوار به مرور زمان میشود.
عوارض نم دیوار خانه چیست
نم دیوار خانه در ابتدا شاید تنها از نظر بصری شما را آزرده خاطر کند ولی لازم است توجه شود نم دیوار در دراز مدت اگر به آن رسیدگی نشود پیامدهای خطرناک و نامطلوبی میتواند در پی داشته باشد.
ممکن است نم دیوار در اثر نشت یا ترکیدگی لوله باشد ولی اگر دلیل نم دیوار شناسایی نشود، نشت بیشتر شده و مقاومت دیوار ساختمان کاهش میابد. احتمال ریزش دیوار هم وجود دارد. لذا حتما به یافتن دلیل و رفع نم دیوار دقت داشته باشید.
رطوبت و نم دیوار محیط مناسبی را برای رشد میکروبها، قارچها و باکتریها بوجود میآورد. این اتفاق علاوه بر به خاطر انداختن سلامت شما و ابتلای شما به بیماریهای تنفسی و آلرژیهای پوستی، باعث بوگرفتگی محیط خانه هم میشود.
پیشگیری از بروز نم و رطوبت دیوار
نه فقط در مورد رفع نم دیوار که برای هر مسئلهای میتوان گفت: پیشگیری بهتر از درمان است. بسیاری کارها میتوان انجام داد که دیوارها را از نمزدگی حفظ کرد. در این قسمت مراقبتها و اقداماتی که باید انجام داد تا نم دیوار به وجود نیاد صحبت میکنیم:

عایق رطوبت دیوارها
یکی از مهمترین اصول در ساخت بنا، عایق بندی قسمتهایی از دیوارها و کف پوش است که بیشتر با آب در ارتباط است. به این منظور لازم است کف و دیوار آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام با قیر یا ایزوگام کاملا عایق بندی شوند. در مورد پارکینگ، راهرو یا هر قسمت دیگری از منزل که نیاز به شستشوی مداوم با آب دارد نیز لازم است اصول عایقبندی رعایت شود.
عایق بندی لوله کشیهای ساختمان
برای جلوگیری از نم دیوار خانه علاوه بر دیوارها لازم است خود لولهها نیز عایق بندی شوند تا احتمالا ترکیدگی آن در اثر سرد و گرم شدن و همچنین احتمالی نشتی آن کم شود. به این منظور میتوانید از پوششهای عایقی پلی اتیلن یا پشم شیشه استفاده کنید.
قرنیز کاری دیوارها
یکی از مهمترین مواردی که میتواند باعث جلوگیری از نم دیوار خانه شود، قرنیز کاری دیوارها است. این قضیه به خصوص در مورد جاهایی که نیاز است مکررا با آب شستشو شوند و احتمال سرایت آب به دیوار است اهمیت دارد.
در این مقاله در مورد نم دیوار خانه و لزوم جدی گرفتن آن و همچنین علتهای بروز نم دیوار و راههای جلوگیری از آن صحبت کردیم.